Mevsiminde hasat edilen taze meyve ve sebzeler fabrikamıza gelir, ürün çeşidine göre ön soğutma, yıkama, temizleme, sınıflandırma, ayıklama ve haşlama gibi ön işlemlerden geçirilerek dondurulur. Ayıklama işleminde, ürünlerden sap, yaprak, kabuk ve diğer yabancı maddeler ayrılır. Yıkama ile ürün toz ve çamurdan ayrılır. Sınıflandırma işleminde, ürünler boyutlarına ayrılır. Haşlama ile derece ve sürelerde enzim inaktivasyonu sağlanır. Ürün ön işlemleri çeşide göre değişmekte fakat aynı dondurma yöntemi uygulanmaktadır.
Dondurma işleminin ilkesi düşük sıcaklık derecelerinde mikroorganizmaların çoğalmasının ve faaliyetlerinin durmasına; kimyasal reaksiyonların yavaşlamasına dayanmaktadır.
IQF (Individual Quick Freezing) Bireysel Dondurma Yöntemi, -40C’de gıdanın içerisindeki suyun dondurulmasıdır. Böylece BETKA Fresh ürünlerimiz katkı maddesi ve koruyucu içermeden uzun ömürlü depolanır. Ürünlerimizin raf ömrü 2yıldır.
Gıda zehirlenmelerine neden olabilecek mikroorganizmaların ve soğuğu seven psikrofil mikroorganizmaların -10C’nin altında faaliyetleri durmaktadır. Betka Fresh ürünleri dondurulduktan sonra -20C’ de depolanır ve soğuk zincir korunarak ürünler tüketiciye ulaştırılır. Böylece ürünler ilk günkü tazeliğiyle elinize ulaşır.
Dondurulmuş ürünler çözülürken mikroorganizma faaliyetleri tekrar başlayacağından ürünlerin kullanacağınız kadarı hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Ürünler evlerinizde derin dondurucuda -18C’de saklanmalıdır.
Dondurulmuş gıdalar maksimum hijyende ve ileri teknolojide dondurulduğu için ürüne bulaşan mikroorganizma riski düşüktür. Minimum besin değeri kaybı ile ürünleri taze bir şekilde sağlıkla tüketirsiniz. Betka Fresh ürünlerimiz kullanılırken ayıklama ve temizleme işlemleri önceden yapıldığından pratiktir. Size zaman kazandırır. Enerji tasarrufu sağlar. Market alışverişlerinde alacağınız taze ürünlerde sap, yaprak, kabuk miktarlarına da ödeme yaparsınız. Fakat ürünlerimiz pişirmeye hazır bir şekilde satıldığı için marketten aldığınız ürünlere göre daha ekonomiktir. Pişirmeden önce ürünlerin yıkanmasına gerek yoktur. Ürünler kendi mevsimlerinde hasat edilip dondurulduğu için sizlere dört mevsim sağlıklı meyve ve sebzeye ulaşma imkanı sağlanır. Betka Fresh ürünlerimiz IQF yöntemi ile dondurulduğundan katkı maddesi ve koruyucu katmadan uzun raf ömrü sağlanabilir.
Saklama Koşulları;
Buzdolabında(+4C’de) 24 saat
Buzlukta 7gün
Derin dondurucuda (-18C’de) son kullanma tarihine kadar saklanabilir.
Raf ömrü 2yıldır.
Evde dondurulma -18’C lerde gerçekleşir. IQF yöntemindeki sıcaklığa göre (-40C’de) yüksek bir sıcaklık olduğu için ürünler daha uzun sürede donar. Yavaş donma nedeniyle hücre zarı çatlar ve besin değeri kaybı olur. IQF yöntemi ile ise hızlı donma gerçekleşir, hücre içerisindeki su hücre zarını çatlatmadan buza dönüşür, besin değeri korunur. Üründeki deformasyon minimum seviyede olur.
Fabrikamıza gelen ürünler hijyenik şartlarda temizlenip yıkandığı için tekrar
yıkanmalarına gerek yoktur.
Yaş sebze-meyveye ulaşmanız bazı durumlarda 7-8 gün sürebilir. Nakliye, depolama süreçlerinde ve pazar ya da manavlarda meyve ve sebzeler dış ortamda günlerce bekletildiğinden ürün günden güne besin değerini kaybeder ve tazeliğini yitirir. Fakat dondurulmuş ürünlerimiz hasat edildikten kısa bir süre sonra ileri teknoloji ile dondurulur. Böylece besin değeri korunur.
Betka Fresh ürünlerimiz katkı maddesi ve koruyucu içermez. Ürünlerimizde GDO ve zirai ilaç kalıntısı bulunmaz. Gelen hammaddelerin testleri titizlikle yapılır ve yaptırılır.
Dondurulmuş ürünlerin oda sıcaklığında veya sıcak suda çözünmeleri istenmez. Oda sıcaklığında bekletmek ürünlerin mikrobiyal yükünü artırır. Dondurulmuş meyveleri tamamen çözündürmeden kullanabilirsiniz. Dondurulmuş sebzeleri pişirmeden önce çözdürmenize gerek yoktur. Ürünleri tencereye atıp direk pişirebilir ya da kullanmadan önce çözünmesi için mikrodalgaya atabilirsiniz.
ADRES
Yeniceköy, Bursa Cd. No:84/1, 16440 İnegöl/Bursa
İLETİŞİM BİLGİLERİ
E-Posta : info@betka.com.tr
Telefon : +90 224 346 05 53
Faks : +90 224 738 13 06
Bizi Takip Edin ->